Τηλ: 2644022605 | Κινητό: 6944913337 | E-mail: oinos.petrinohorio@yahoo.com | Facebook Youtube 

Το Οινοποιείο μας

Οίνος Πέτρινο Χωριό

Το οινοποιείο μας, η ιστορία του οποίου ξεκινάει πίσω στο 1996, απότέλεσε για αρκετά χρόνια το όραμα του ιδιοκτήτη Κώστα Παπαθανασόπουλου ο οποίος, γνώριζε από πολύ νέος και πίστευε στην υψηλή δυναμική των αμπελώνων της περιοχής καθώς επίσης και στην υψηλή ποιότητα των παραγώμενων οίνων.

Οι παραδοσιακές τεχνικές, η μοντέρνα τεχνολογία και τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας συνδυάζονται αρμονικά στο Οινοποιείο, όπου αρχικά γίνεται ο διαχωρισμός τσαμπιού και ράγας ώστε να γίνει η ζύμωση για περίπου 15-18 ημέρες ενώ λαμβάνει χώρα η αποθήκευσή του τις ειδικές δεξαμενές για τουλάχιστον 12 μήνες ή και παραπάνω αναλόγως του είδους κρασιού που παρασκευάζεται.

H διαδικασία οινοποίησης που ακολουθούμε στο “Πέτρινο χωριό” σέβεται το μοναδικό χαρακτήρα κάθε ποικιλίας και αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία των Αμπελώνων μας.

Εξάλλου είναι στη φιλοσοφία μας ότι η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός κρασιού “αποφασίζονται” μέσα στους αμπελώνες, ενώ κομβικό ρόλο στην παραγωγή του ποιοτικού οίνου διαδραματίζει το οινοποιείο.

Το οινοποιείο λειτουργεί και ως επισκέψιμο και δέχεται επισκέπτες μόνο με ραντεβού.